HOE HERKEN JE DE VERSCHILLENDE SOORTEN SAP?

Wat is vruchtensap op basis van concentraat? 

Nadat het fruit geplukt en binnen de 24u geperst is, wordt het vruchtensap op basis van concentraat verkregen door een groot deel van het water in het sap te verdampen in het land van oorsprong. Het concentraat wordt ingevroren om de smaak en de voedingswaarden van het fruit te bewaren, en getransporteerd naar het land van verkoop. De hoeveelheid verdampt water wordt weer aangevuld tijdens het bottelen. Het resultaat is een heerlijk sap met 100% vruchten en zonder toegevoegde suikers.    

 

Wat is puur vruchtensap?

Puur sap wordt verkregen door het persen van het fruit in het land van oorsprong. Daarna wordt het gepasteuriseerd en getransporteerd naar het land van verkoop.

 

Wat is nectar?

Nectar is een vruchtensap (al dan niet op basis van concentraat), eventueel met vruchtenmoes, waar water en soms suiker aan toegevoegd wordt. Het minimumgehalte aan fruit (in sap en/of puree) ligt tussen 25 en 50% van het eindproduct. Onze Tropical nectar bevat 47% vruchten. Alle Minute Maid nectars zijn zonder kleur- en bewaarstoffen, conform de geldende wetgeving.

 

Is er een verschil in voedingswaarden tussen sap op basis van concentraat en puur sap?

Zowel sap op basis van concentraat als puur sap is rijk aan voedingsstoffen, vitamines, antioxidanten en draagt bij tot je dagelijkse dosis fruit en groenten.

 

 

VITAMINES EN DAGELIJKSE VOEDING

Neem je genoeg vitamine c in?

110 mg per dag is aangeraden. Een blikje Minute Maid Sinaasappel 330ml geeft je 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Boost je lichaam en laad je energie op!
VOL LEVENSLUST! VRUCHTENSAP IS EEN WARE SCHAT VOL VITALITEIT EN EEN BRON VAN EEN HELEBOEL BESCHERMENDE ELEMENTEN, ZOALS VITAMINE C.
Vitamine C helpt cellen te beschermen tegen oxidatieve stress, zorgt ervoor dat je immuunsysteem normaal werkt en gaat vermoeidheid tegen. (Vitamine C helpt vermoeidheid te bestrijden).
Meer weten over fruit en vitamine C

Draagt vruchtensap bij tot een evenwichtige voeding en tot mijn dagelijkse dosis groenten en fruit? 

Al onze sappen bevatten 100% fruit en geen toegevoegde suikers. Een glas Minute Maid vruchtensap komt overeen met 1 van de 5 aanbevolen dagelijkse porties fruit en groenten.
Een evenwichtige, gevarieerde voeding en een gezonde levenswijze zijn belangrijk.
Meer weten over het belang van fruit in een evenwichtige voeding

 

 

WAT ZIT ER IN DE MINUTE MAID PRODUCTEN?

Zitten er kunstmatige kleurstoffen in de Minute Maid producten?

Nee. De kleur van onze sappen en nectars is afkomstig van het fruit dat we geperst hebben.

 

Zitten er toegevoegde suikers of zoetstoffen in het Minute Maid sap?

Minute Maid sap met 100% fruit bevat geen toegevoegde suikers of zoetstoffen, conform de geldende wetgeving. Het bevat alleen suiker dat van nature in de vruchten zit.

 

Zitten er kunstmatige smaakstoffen in de Minute Maid producten? 

Nee. De smaak van onze sappen en nectars is volledig natuurlijk.

 

Zitten er bewaarmiddelen in? 

Minute Maid pasteuriseert al zijn sappen en nectars, conform de wetgeving. We gebruiken geen bewaarmiddelen.

 

Bevatten de Minute Maid producten gluten? 

Nee

 

Verschaft een glas Minute Maid me het equivalent van een portie van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit en groenten? 

Voor de voedingsdeskundigen van het Progamme National Nutrition Santé [Frankrijk] telt 1 stuk geperst fruit of een half glas vruchtensap “zonder toegevoegde suiker” als 1 van de 5 aanbevolen dagelijkse porties fruit en groenten. Al onze sappen bevatten 100% fruit en geen toegevoegde suikers. Ze geven je het equivalent van 1/5 van de aanbevolen hoeveelheid fruit en groenten per dag.
Meer weten over de vruchtensappen en nectars van Minute Maid

Bevatten de Minute Maid producten sporen van alcohol? 

Onze Minute Maid producten zijn non-alcoholische vruchtensappen en bestaan enkel en alleen hieruit. In het productieproces van onze Minute Maid producten wordt geen alcohol gebruikt.