#FantaHalloween

FAQ Fanta Halloween

 

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de Fanta Halloween-campagne. Vind je het antwoord op jouw vraag niet terug? Contacteer ons dan via één onze sociale media kanalen of stuur een mailtje naar info@fanta.be

 

Waarom zijn de designs op de verpakkingen van sommige Fanta producten veranderd?

Om Halloween extra speciaal te maken heeft Fanta de handen in elkaar geslagen met de internationaal gerenommeerde illustrator en designer Noma Bar. Hij ontwikkelde 5 unieke limited edition designs: een heks, een zombie, een vampier, een skelet en een vleermuis. Uiteraard allemaal in de unieke stijl van Noma Bar.

 

Wat houdt de campagne in?

Tot en met 30 november 2018 sieren Halloween-afbeeldingen, gemaakt door de Israëlische kunstenaar Noma Bar, een aantal van onze Fanta-verpakkingen. In België doen alle smaken in de 500ml en 330ml blikken mee én de 250ml flesjes. De snapcodes op deze verpakkingen geven je toegang tot de unieke Snapchat-filters en lenzen. Open de Snapchat app op je smartphone of tablet en scant de Snapcode op de verpakking, zo krijg je één uur lang toegang tot een exclusieve Fanta filter of lens content. Deze content wisselt elke dag. Dit is een unieke samenwerking met Snapchat in heel West-Europa en exclusief voor Fanta.

 

Welke verpakkingen van Fanta nemen deel aan deze Halloween actie?

Je herkent de limited edition Fanta Halloween verpakking onmiddellijk aan het Halloween design. In België doen alle smaken in de 500ml en 330ml blikken mee én de 250ml flesjes met alle Fanta smaken.

 

Waarom staat er een code op de blikken?

Niet enkel de designs zijn veranderd, er is ook een unieke Snapchat-actie aan verbonden. Elke keer je de Snapcode op de deelnemende verpakkingen scant, krijg je toegang tot een exclusieve Halloween filter of lens. Zo zijn er in totaal 4 lenzen en 2 filters. Hoe dichter bij Halloween, hoe griezeliger de lenzen en filters!

 

Wat is Snapchat?

Snapchat is een app waarmee je foto’s, filmpjes en berichten kunt versturen. De beelden die je verstuurt, verdwijnen na een paar seconden. Je kunt Fanta België volgen op Snapchat, door fantabelgium als vriend toe te voegen.

 

Wat is een Snapcode?

Een Snapcode is een unieke code, een beetje zoals een streepjescode of QR-code, deze codes vind je terug op alle Fanta Halloweenverpakkingen. Door de code te scannen in de Snapchat App, kun je unieke Fanta Halloween filters en lenzen ontgrendelen;

 

Hoe open ik de Fanta Halloween Snapchat lenzen?

Door in de Snapchat App de code op het Fanta Halloween blik te scannen, ontgrendel je de Fanta Snapchat lens voor 1 uur. Breng de code in beeld, hou ‘m even vast met je vinger en Snapchat scant de code automatisch en opent vervolgens de lens. Eenmaal gelukt, krijg je een pop-up. Klik vervolgens op “ontgrendel voor 1 uur” en test de lens meteen uit! Deze lens blijft tot 1 uur na het scannen beschikbaar op jouw Snapchat account beschikbaar. Je kan natuurlijk wel opnieuw een Fanta Snapcode scannen, om weer toegang te krijgen tot de lens. Opgelet: het moment van scannen, niet de Fanta smaak, bepaalt welke Snapchat lens of filter je ontgrendelt. Bijvoorbeeld: als je de Snapcode op jouw favoriete Fanta Orange scant en een vriend of vriendin diezelfde dag de Snapcode op een blik Fanta Exotic scant, zullen jullie allebei dezelfde lens of filter ontgrendelen.

 

Hoe gebruik ik de Fanta Halloween Snapchat Filter?

Door in de Snapchat App de code op het Fanta Halloween blik te scannen, unlock je de Fanta Snapchat filter voor 1 uur. Breng de code in beeld, hou ‘m even vast met je vinger en Snapchat scant automatisch de code en opent vervolgens de filter. Eenmaal gelukt, krijg je een pop-up. Klik vervolgens op “ontgrendel voor 1 uur” en test de filter meteen uit! Deze filter blijft tot 1 uur na het scannen beschikbaar op jouw Snapchat account beschikbaar. Je kan natuurlijk wel opnieuw een Fanta Snapcode scannen, om weer toegang te krijgen tot de filter. De filters bevatten o.a. de karakters van de kunstenaar Noma Bar en gebruiken geolocation, zodat je iemand de griezelige groeten kan doen vanuit je woonplaats. Opgelet: het moment van scannen, niet de Fanta smaak, bepaalt welke Snapchat lens of filter je ontgrendelt. Bijvoorbeeld: als je de Snapcode op jouw favoriete Fanta Orange scant en een vriend of vriendin diezelfde dag de Snapcode op een blik Fanta Lemon scant, zullen jullie allebei dezelfde lens of filter ontgrendelen.

 

Hoeveel Fanta Snapchat lenzen en filters zullen beschikbaar zijn?

Gedurende de activatie (van midden september tot en met 11 november), zullen er maar liefst 4 verschillende lenzen en 5 unieke filters verbonden worden aan de Snapcode op de deelenemende verpakkingen. Elke dag is er een andere lens/filter beschikbaar, je weet dus nooit van tevoren wat je die dag zal ontdekken. Opgelet: het moment van scannen, niet de Fanta smaak, bepaalt welke Snapchat lens of filter je ontgrendelt. Bijvoorbeeld: als je de Snapcode op jouw favoriete Fanta Orange scant en een vriend of vriendin diezelfde dag de Snapcode op een blik Fanta Exotic scant, zullen jullie allebei dezelfde lens of filter ontgrendelen.

 

Hoe vaak kan ik de Fanta Snapchat code op de verpakking scannen?

Zo vaak als je wilt!

 

Wanneer zijn de Fanta Halloween Snapchat filters & lenzen beschikbaar?

De Fanta Halloween Snapchat lenzen zijn vanaf nu tot en met 10 november 2018 beschikbaar.

 

Hoeveel Fanta Halloween Snapchat lenzen zijn er?

Er zijn vier verschillende lenzen! Elke dag is er een andere lens beschikbaar, je weet dus nooit van tevoren in welk griezelig monster je wordt veranderd. Op de dag van Halloween (31 oktober) zelf is er een speciale lens beschikbaar voor heel België.

 

Hoe volg ik Fanta België op Snapchat?

Je kunt Fanta België volgen op Snapchat, door fantabelgium als vriend toe te voegen.

 

Wat doe ik als de code niet werkt?

Ga na of je de Snapcode correct gescand hebt (zoals uitgelegd in vraag ‘Hoe gebruik ik de Fanta Halloween Snapchat Filter of Hoe open ik de Fanta Halloween Snapchat lenzen?) Zorg zeker ook dat er geen lichtreflecties op de Snapcode zitten. Indien dit het geval is maar de code nog steeds niet werkt, kan je contact opnemen met onze consumentendienst via info@fanta.be Opgelet: het moment van scannen, niet de Fanta smaak, bepaalt welke Snapchat lens of filter je ontgrendelt. Als je op dezelfde dag de Snapcode op jouw favoriete Fanta Orange scant en een vriend of vriendin bijvoorbeeld de Snapcode op een blik Fanta Lemon scant op diezelfde dag, zullen jullie beide dezelfde lens of filter ontgrendelen.

 

Wie heeft het ontwerp voor de Fanta Halloween-verpakkingen gemaakt?

De Israëlische ontwerper, illustrator en kunstenaar Noma Bar heeft 4 verschillende afbeeldingen voor de speciale Fanta Halloween-verpakkingen ontworpen. Noma Bar (°1973) is wereldwijd bekend om zijn animaties en illustraties. Met zijn creativiteit past Noma Bar heel goed bij de Fanta doelgroep.